Ochrana osobních údajů

Zásady práce s vašimi údaji

Jsem OSVČ Karel Horák, DiS.; IČO: 73613991; se sídlem Na Radouči 1059, 293 01 Mladá Boleslav zapsaný v živnostenském rejstříku vedeném na MÚ Mladá Boleslav pod č. j. ObŽÚ/U10685/2012/PEJ; e-mail: info@bovo.cz; telefon: +420 737 726 107 (dále jen „OSVČ“).

Provozuji e-shop na webových stránkách www.bovo.cz

Pro poskytování prodeje zboží a provoz mých webových stránek zpracovávám některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)

I.  Zpracování osobních údajů

A . Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře

Pokud poptáváte mé produkty, budu pracovat s vašimi kontaktními údaji, které mi sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to: jméno, příjmení a e-mail.

Z jakého důvodu?
Kontaktuji vás přes ně pro další domluvu ohledně zboží.

Na základě jakého právního důvodu?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budu osobní údaje zpracovávat?
Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budu zpracovávat nejdéle 3 měsíce od naší poslední komunikace.

B. Zpracování osobních údajů v případě nákupu

Pokud u mě nakoupíte, budu pracovat s údaji, které mi vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, e-mail, telefon.

Z jakého důvodu?
Osobní údaje potřebuji zpracovat, abych splnil naši smlouvu – dodal vám moje zboží. Přes kontaktní údaje s vámi budu také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budu dále zpracovávat pro splnění mých povinností, které mi plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracovávám?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

Jak dlouho budu osobní údaje zpracovávat?
Po dobu plnění mé služby a poté 10 let od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

C. Newslettery (obchodní sdělení)

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste mi to při nákupu, použiji vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.

Na základě jakého právního důvodu?
Umožňuje mi to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste mi to při nákupu nezakázali.

Jak dlouho budu osobní údaje zpracovávat?
10 let od vašeho posledního nákupu. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím e-mailu nebo nás kontaktujte na e-mailu: info@bovo.cz.

II. Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u mě. Přesto pro mě pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že mi pomáhají s chodem mého e-shopu. Jsou to:

  • provozovatel e-shopové platformy Shoptet (společnost Shoptet a.s., se sídlem Dvořeckého 628/8, Břevnov, 169 00, Praha 6, IČ 289 35 675, společnost je zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B vložka 25 395)
  • společnost podílející se na expedici zboží Zásilkovna s.r.o, Českomoravská 2408/1a 190 00 Praha, IČO: 28408306
  • společnost podílející se na expedici zboží Česká pošta, s.p. Politických vězňů 909/4, 225 99 Praha 1, IČO: 47114983
  • společnost podílející se na expedici zboží PPL CZ s.r.o., České Mládeže 594/33, 460 06 Liberec, IČO: 25194798
  • společnosti podílející se na expedici plateb GOPAY s.r.o., Planá 67, 370 01 Planá,
    IČO: 26046768
  • společnosti podílející se na expedici plateb Česká spořitelna, a.s., Olbrachtova 1929/62,
    140 00 Praha 4, IČO: 45244782
  • poskytovatel e-mailingové služby ECOMAIL.CZ, s.r.o., Na Zderaze 1275/15, 120 00 Praha 2, IČO: 02762943

Vaše osobní údaje se dále mohou dostat k těmto dalším subjektům:

  • Petra Švejdová, IČO: 64726347 (účetní)
  • manželka OSVČ (administrativa objednávek, balení apod.)

Osobní údaje zpracovávám pouze na území Evropské unie.

III. Co byste dál měli vědět

Nemám jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.

Nedochází u mě k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte měs na e-mailové adrese info@bovo.cz   nebo zavolejte na tel. č. +420 737 726 107.

IV. Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě mých webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

Na webových stránkách používám následující cookies:

  • Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické/statistické cookies: umožňují mi například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak moji návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají mi zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštím pouze s Vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštím pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Upozorňuji, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Používané soubory cookies:

Technický název

Vydavatel

Účel o popis cookies

Doba trvání

_ga

Google

Cookie nastavená službou Google Analytics vytváří statistický identifikátor, který generuje údaje o tom, jak je webová stránka používána.

 2 roky

PHPSESSID

bovo.cz

Slouží k identifikaci přihlášení

session

_gad

Google

Cookie nastavené službou Google Analytics slouží k rozlišení uživatelů.

1 den

_gid

Google

Tento soubor cookie je nastaven službou Google Analytics. Ukládá a aktualizuje jedinečnou hodnotu pro každou navštívenou stránku a používá se k počítání a sledování zobrazení stránek.

1 den

_ga_RHNJHCCXQX

Google

Tento soubor cookie používá Google Analytics k zachování stavu relace.

2 roky

_gcl_au

Google

Používá Google AdSense k experimentování s účinností reklamy na webových stránkách využívajících jejich služby

3 měsíce

IDE

Google

Tento soubor cookie je nastaven společností Doubleclick a poskytuje informace o tom, jak koncový uživatel používá webovou stránku, a jakoukoli reklamu, kterou koncový uživatel mohl vidět před návštěvou uvedené webové stránky.

1 rok

_gat_gtag_UA_151210703_1

Google

Tento soubor cookie je součástí Google Analytics a používá se k omezení požadavků (míra požadavků na omezení).

1 minuta

test_cookie

Google

Tento soubor cookie nastavuje společnost DoubleClick (která je ve vlastnictví společnosti Google), aby zjistila, zda prohlížeč návštěvníka webových stránek podporuje soubory cookie.

15 minut

language

bovo.cz

Používán k ukládání jazykových preferencí, případně k poskytování obsahu v uloženém jazyce.

1 rok


Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

V. Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů 

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na mě a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po mě v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládám správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto podmínky jsou účinné od 01.01.2023

Ochrana osobních údajů (PDF)